ІНФОРМАЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОВЕДЕННЯ ОНЛАЙН-ОПИТУВАНЬ СТУДЕНТІВ - Кравець, Руслан Богданович; Терещук, ВікторіяМихайлівна; Марковець, Олександр Вікторович (Електронне наукове фахове видання “ВІДКРИТЕ ОСВІТНЄ Е-СЕРЕДОВИЩЕ СУЧАСНОГО УНІВЕРСИТЕТУ”, 2022)
У даній науковій роботі розглядаються два варіанти опитувань: 1) опитування на базі ресурсу «Одне питання – багато думок»; 2) опитування на базі віртуального навчального середовища Національного університету «Львівська політехніка». Питання стосувалися ситуації всередині групи, вартості навчання, часу проведення занять. Для кращого розуміння процесів у взаємодії та потоку даних, було створено відповідні діаграми. Створені діаграми дадуть розуміння того, як сутності між собою взаємодіють, та які процеси аналізу проходить отримана від цільової аудиторії інформація. Для досягнення мети було проаналізовано сучасні дослідження по цій темі. Опитування є важливою складовою формування належних умов праці та навчання через зворотний зв’язок між університетом та студентами чи працівниками. Пандемія захворювання COVID-19 змусила переосмислити роль онлайн-сервісів у створенні умов для навчання та роботи. Завдяки впровадженню даних сервісів у процес взаємодії із студентами, стало зрозуміло, що такі технології мають певні переваги і їх подальше використання матиме позитивний вплив на діяльність кафедри, та університету загалом. Стаття містить моделювання ситуації, коли потрібно дізнатися думку студентів, підхід до її вирішення та результат. Ці моделі ситуацій дають зрозуміти важливість зв’язку між університетом та студентами, завдяки таким опитуванням, студенти можуть впливати на діяльність кафедри, що робитиме процес навчання комфортнішим та продуктивнішим. Анонімні опитування дають змогу дізнатися думку студентів про те, що часом може бути складно сказати прямо. У цій статті показано, що студентів питали про булінг, такі запитання повинні отримати відверту відповідь, і анонімність цьому сприятиме. Отримана інформація покаже, чи слід провести бесіду про небезпеку цькування, щоб запобігти різним небезпекам. Онлайн-сервіси з опитувань стають незамінимими інструментами, як можна побачити із проведеного дослідження, університет отримує важливу інформацію і за результатами отриманих відповідей формуватиметься діяльність у цих сферах.