ВПРОВАДЖЕННЯ STEAM НАВЧАННЯ З ВИКОРИСТАННЯМ 3D ТЕХНОЛОГІЙ: МОДЕЛЮВАННЯ, СКАНУВАННЯ ТА ДРУК - Morze, Nataliia; Varchenko-Trotsenko, Liliia; Tiutiunnyk, Anastasiia (Електронне наукове фахове видання “ВІДКРИТЕ ОСВІТНЄ Е-СЕРЕДОВИЩЕ СУЧАСНОГО УНІВЕРСИТЕТУ”, 2016)
Нічого в світі не відбувається без інновацій: нові ідеї, нові продукти, нові рішення існуючих проблем. Без науки, технологій, інженерії та STEM не буде існувати інновацій. Розвиток STEM освіти має вирішальне значення для розвитку сучасного інформаційного суспільства. Вже сьогодні в Україні процес впровадження STEM та STEAM в освіті набуває все більшого значення. У вищих навчальних закладах впроваджуються навчальні курси, присвячені питанням Інтернет-речей, вбудованим системам та іншим напрямам сучасної інженерії. Прикладом такого навчального курсу є навчання студентів різних спеціальностей технології 3D друку та формування у них навичок використання цих технологій для створення власних інноваційних проектів в рамках своїх професійних компетентностей. У статті представлено можливості використання 3D друку в освітній діяльності. Здійснено аналіз досвіду STEM та STEAM освіти в інших країнах.