ЕЛЕКТРОННИЙ ОСВІТНІЙ РЕСУРС НАВЧАННЯ ОСНОВ КОМП’ЮТЕРНОЇ ВЕРСТКИ МАЙБУТНІХ ПЕДАГОГІВ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ - Medvediev, Roman; Shevchenko, Liudmyla; Umanets, Volodymyr (Електронне наукове фахове видання “ВІДКРИТЕ ОСВІТНЄ Е-СЕРЕДОВИЩЕ СУЧАСНОГО УНІВЕРСИТЕТУ”, 2019)
У статті описано результати теоретико-експериментального дослідження проблеми розробки і використання комплексу електронних освітніх ресурсів навчання комп’ютерної верстки у процесі професійної підготовки майбутніх бакалаврів спеціальності 015.10 «Професійна освіта (комп’ютерні технології)». У процесі нашого дослідження, нами було з’ясовано можливості використання електронних освітніх ресурсів в освітньому процесі ЗВО для підготовки майбутніх педагогів професійної освіти. Зокрема нами розроблено електронний освітній ресурс «Основи комп’ютерної верстки» в якому, відповідно до, структуровано необхідні навчальні матеріали та авторські методичні розробки для вивчення основ комп’ютерної верстки в програмному середовищі Adobe InDesign CS5. Середовищем для створення описаного ЕОР стала популярна система керування вмістом сайту (CMS) Word Press, яка має відкритий вихідний код та поширюється під ліцензією GNU GPL. Розроблений ЕОР містить комплекс авторських навчальних та методичних матеріалів, матеріалів для контролю рівня навчальних досягнень, що в сукупності дозволяють формувати у майбутніх педагогів професійного навчання теоретичні знання та практичні навички основ комп’ютерної верстки у програмному середовищі Adobe InDesign CS5. Для цілеспрямованої реалізації концептуальних ідей дослідження розроблено авторську методику використання комплексу електронних освітніх ресурсів навчання комп’ютерної графіки майбутніх бакалаврів спеціальності 015.10 «Професійна освіта (комп’ютерні технології)». Методика передбачає надання практичних знань, умінь і навичок майбутнім бакалаврам професійної освіти з метою формування професійних компетентностей з навчальної дисципліни «Спеціальна інформатика» (модуль 3 «Основи комп’ютерної верстки в програмі Adobe In Design CS5»).