ПРОТОТИПИЗАЦІЯ МОБІЛЬНИХ ДОДАТКІВ ANDROID В СЕРЕДОВИЩІ МІТ APP INVENTOR ЯК ЗАСІБ ВСТУПУ ДО ПРОГРАМУВАННЯ НА УРОКАХ ІНФОРМАТИКИ УЧНІВ СЕРЕДНЬОЇ ШКОЛИ - Bilous, Vladyslav (Електронне наукове фахове видання “ВІДКРИТЕ ОСВІТНЄ Е-СЕРЕДОВИЩЕ СУЧАСНОГО УНІВЕРСИТЕТУ”, 2018)
У статті представлений інструмент мобільної розробки MIT App Inventor, як засіб викладання елементів програмування учнів середніх шкіл на уроках інформатики. Представлені технологічні, методичні та професійно - орієнтовні аспекти використання середовища прототипування мобільних додатків MIT. Потреба в нових методах навчання, які полегшують та прискорюють передачу знань, зміцнюють процес асиміляції знань. Інтуїтивне середовище програмування Inventor і додаткові можливості розробки дозволяють розробнику зосередити увагу на логіці програмування додатка, а не на синтаксисі мови кодування, сприяючи цифровій грамотності для всіх. Оскільки він був переміщений з Google на MIT, було внесено ряд покращень, і проводяться дослідницькі проекти. Завдяки орієнтованим блокам в середовищі розробки, увага акцентується на побудові схеми та логіці проекту з мінімальним написанням коду. Для більш детального редагування є можливість продивитися повний код розробки. Такі методи навчання можуть здійснитися завдяки використанню інформаційних технологій в освіті. Головною проблемою є необхідність розробки методів та ресурсів для підтримки та навчання в школах, використовуючи мобільні технології. Використовуючи нові економічні можливості, учень творчо підходить до виконання завдань, тим самим пояснюючи реалізацію саморозвитку.